נשים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/06/19 14:52 יג בסיון התשעט

שאלה

בס"ד יום ראשון ז' אייר ה'תשע"ט

שלום וברכה. יש לי שאלה על הלב שמאוד עומדת בדרכי בעבודת ה`. והיא עלתה לי לראש אחרי שבפסח האחרון לא הייתי בכל התפילות לצערי. וקיבלתי לא לוותר יותר לעצמי וללכת לתפילות, ללמוד תורה ויותר להשקיע בכל דבר.

אני עכשיו בן 14 וזה בין הגילים שמתחילים לחשוב על בנות וחשבתי לעצמי למה לי יש כ"כ הרבה מחויבויות ולבנות אין?

אני לא רוצה שתבין אותי לא נכון הרב. אני מאוד אוהב את ה` וגם משתדל כמה שיותר את המצוות. אני לא מתלונן על זה שאני חייב להשקיע והן לא אני מתלונן על למה. לא היה משנה לי אם היו אומרים שלבנות יש תפקיד ולנו יש תפקיד ושניהם קשים באותה מידה.

אבל ממה שהבנתי:

א. התפקיד שלהן יותר קל

ב. זה בגלל שהן מושלמות ולא צריכות את התיקון של המצוות

אני אסביר א: התפקיד שלהן יותר קל כי נגיד בחופש של פסח בחול המועד לא התפללתי בבוקר והלכתי לראות סרט עם בני הדוד שלי לא למדתי תורה באותו היום וישבתי 3 שעות בקולנוע מבטל תורה כמו כלום. בשביל גבר זה יסורי מצפון וחטא כמובן. אבל לפי מה שאני הבנתי לאישה זה יום רגיל ובסדר לחלוטין בגלל שהיא טובה ממני כי ככה היא נולדה. ואני בטוח שיש תשובה פשוט עד שאקבל אותה קשה לי להבין את זה.

אני מודע שכל "צד" חושב שהוא הנחות והמסכן אבל אין להן על מה להתלונן הן לא עושות כלום כי הן מושלמות. והן אומרות שביהדות כל מטרת חייהן זה להיות עזר כנגדו (שגם על זה אשמח לתשובה)

אני מודע שהריון זה כואב ולידה זה כואב וקשה את לא "אקח" מהנשים בכלל.

יש גם גידול חינוך הילדים והחזקת הבית, שהם טענות טובות הן פשוט לא חזקות. זה יכול להשתנות בניגוד לרוב המצוות שהגבר חייב, וכמו הפרנסה של הבית ,הגנה על הארץ ולימוד הילדים תורה, שגם זה משתנה בכל דור. משהו שאני גם רותח עליו

אסביר את ב.: בימנו שהנשים בוכות שהן לא כמו גברים, שזה כבר מרתיח אותי הבורות הזו וכפיות הטובה לה`.

אז הרבנים רק מתרכזים על לנחם את הפמיניזם ולפעמים להכנע לחברה. מדגישים שהאישה מושלמת והיא לא צריכה את התיקון של המיצוות וכו`. עדיין לא מצאתי חיזוק כזה לגברים.

אתן כמה דוגמאות לשלמות שלהן:

1. בבריאת האדם רמוז בפסוקים שה` "התיעץ" עם המלאכים על יצירת האדם ועל האישה לא ביגלל זה היא אומרת שעשני כרצונו.

2. בבית דין אם יש אישה נותנים לה לעקוף כי היא אצילה ולא צריכה לחקות בתור כי זה לא מכבודה.

3. כבר אמרתי אבל היא מתוקנת לכן לא עושה המצוות.

4. מטרת הבעל בעולם לשמח את אשתו.

5. כשאומרים לרפואת זה בן האמא לא האבא כי אבא השחיט זרע וביטל תורה ואמא לא אז יש לה יותר זכויות בשמים זה מחליש אותי מאוד זה מוזר לי.

וכמובן יש עוד הרבה.

כבר אמרתי אני חייב להשקיע במצוות. והחוק הזה הוא לא לנשים כי להן זה לא חייבת זה יכולה.

6. אישה יכולה: לקדש, ללמוד תורה ללמד תורה, 3 תפילות ביום,תפילין,חברותה,זימון,קדיש,(מנין?),טלית,נרות חנוכה,לולב סוכה,הקרבת קורבנות,ועוד ועוד... כ"כ הרבה מיצוות שהן רק בונוס לשלמות העילאית שלהן. זה מתסכל אותי מאוד.

אני רוצה להדגיש שאני לא הייתי רוצה להיות אישה ה` ברא אותי ככה ולא הייתי משנה את זה בכלל אני שמח.

אני גם הבאתי כמה דברים ששמעתי שאני לא רוצה שהם יצאו מרחיקים וסם המוות זה פשוט דברים שנתקלתי בהם ונפלתי.

עדיין לכאורה זה לא הגיוני זה שאני כ"כ נחות העבודה שלי לא טובה אכשיו. תודה על זמנך ואשמח לשמוע את התשובה שבוע טוב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

השאלה שלך מתחילה מנקודת מוצא מוטעית - אתה משווה בין איש לאשה. (בעקבות העולם שאינו יהודי שמשפיע על מחשבותינו).

עליך להבין שכמו שאינך משווה נמלה לפיל, כך אין אתה רשאי להשוות איש לאשה , כל אחד מהם בריה שונה גם בגוף גם באופי גם בצורת החשיבה ועוד.

אשתדל להתייחס לחלק מדבריך :

1. לפי תיאור הבריאה בתורה הקב"ה ברא אותם ביחד כשני חלקים שונים המשלימים זה את זה.

תיאור בריאה אחר - הקב"ה ראה את מצוקתו של האדם , האיש, ועשה לו 'עזר כנגדו' מתוך גופו. (ללמדך על חיבור והשלמה בינהם ולא על תחרות).

2. בבית הדין נותנים עדיפות לאשה שהיא מקפידה להשאר בצניעות, מוחבאת, כמו שהצלע של האדם אינה בולטת כלפי חוץ. - רק לאשה המתנהגת כך נותנים לעקוף.

3. מעודי לא שמעתי שהאשה מתוקנת.

4. טעית. מטרת הבעל לעבוד את ה' (וזו גם מטרת האשה בדרכה שלה) ומטרתם המשותפת היא לעבוד את ה' ביחד מתוך השלמה הדדית.

הבעל חייב בכבוד אשתו וצריך לשמח את ה'עזר כנגדו', אך אין זו מטרתו בעולם.

5. לא שמעתי .

6. אשה אינה חייבת במרבית מצוות עשה שהזמן גרמן (היא כמובן מחוייבת בכל 'לא תעשה') את רובן היא רשאית לעשות אם זה לא סותר את תפקידן.

בברכה דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן