נשואים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/10/20 16:00 ל בתשרי התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום רב ותודה על העזרה .

אני נשואה כשנתיים וקצת ועדיין לא הגיעו הילדים. אני נמצאת במשבר עם בעלי לא בעקבות זה אלא בגלל דברים אחרים שבזוגיות שאינם פשוטים לי ואני לא מוצאת את עצמי כרגע מאושרת איתו(נכון שהחיים הם עליות וירידות . אמרתי לו שאולי כדאי לקחת הפסקה ולחשוב על הדברים וכיצד ממשיכים הלאה . הוא נפגע מאוד בכה הרבה ואמר לי שאם אפרד ממנו הוא יקפיד עליי , שחלילה אם נתגרש רחוק ממני לא אכנס להריון ממישהו אחר ושהוא יתאבד וידאג שמה למעלה שיקרו לי דברים לא טובים חס ושלום על כל הבכי שלו ועל זה שהוא בחר להתאבד בגללי ... אני מאוד מודאגת מדבריו ... האם הוא יכול להקפיד עליי וזה יפגע בי? אם אני כן בוחרת לבסוף להישאר ולתקן את הזוגיות האם אנחנו צריכים לעשות התרת נדרים / שבועות או לדבר עם רב על זה? אני מאוד דואגת במיוחד על הילדים שהוא אמר ואם זה יכול לפגוע גם בנו / בילדים חס ושלום ? אשמח לעזרה ולייעוץ תודה רבה .

תשובה

שלום

חד משמעית התשובה לכל השאלות היא שלילית.

אם המסקנה חלילה היא להתגרש, את לא צריכה לחשוש לשום דבר ממה שכתבת. גם לא מההחלטה שלו חלילה לעשות מעשה נורא לעצמו.

אבל למה להתגרש? לא עושים צעד כזה דרסטי כל כך מהר.

תנצלו את המשבר הזה ותפנו בהקדם לייעוץ זוגי טוב. תעמלו קשה. תעברו תהליך. ובע"ה תזכו להתחדש ולהתרשם בקשר.

בהמשך ובמקביל תפנו למכון פועה (02-6515050) כדי לנסות ולברר ולבדוק איך פותרים את עניין הפוריות.

לא להרים ידיים. נראה שיש הרבה מה לעשות לפני הצעד האחרון של הפירוק.

חודש טוב ובשורות טובות