נפלתי ורוצה לקום

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/07/20 10:05 יא בתמוז התשפ

שאלה

לכבוד הרב, לפני כמה שנים התחזקתי, מדובר בגיל 17, משם עליתי לאט לאט עד שבגיל 18 נכנסתי לישיבה, היו לי תקופות טובות של לימוד וחברותות והכל היה טוב (גם עכשיו, מתוודה), בהתחלה שמעתי לרב בישיבה שלי אך לאחר מכן נסחפתי ללימוד, עד שניהיה לי לחצים מתמשכים וכתוצאה מזה חרדות, ומאז החרדות, קשה מאוד להתחזק בחזרה, ללכת לשיעורים וכד' ומאז 4 שנים שאני בחרדות, היה לי עלייה טובה, אך כרגע הנפילות יותר גדולות..

רציתי לשאול היאך יש לי נפילות כל כך קשות, איפה המדרגות שהייתי עומד בהם, ואיך ייתכן ליפול ממדרגה של בחור ישיבה ללבוש צבעוני, איך זה ייתכן ליפול כל כך חזק? חוסר שמירת ברית וכד', בדרך כלל שאדם נופל הוא נופל לאט לאט.. אני בחור שהמצפון שלו מתנגש עם השאיפה, כלומר שואף יותר מידי לעלות, אז זה לא היה הדבר נכון בעבורי אבל כרגע שאלתי רב והוא אמר לי שכדאי מאוד שאחזור לתפילות ולהתחיל ללמוד שעה ביום עד שאגיע ל5, שזה ביכולתי, כמובן בהדרגה, להתחיל משעה, ולאחר מכן תפילה אחת, אך יש לי חרדה חברתית אם הרב מכיר, שזה אומר קושי ליד אנשים שאני לא מכיר.. ואיך גם מתגברים על הקושי בין אם זה לעלות יותר מידי או לרדת, מבקש מהרב שיענה לי על התשובה, תודה רבה וכל טוב

תשובה

שלום

מדבריך עולה שהעיכוב הרוחני נובע לפחות בחלקו מעיכוב נפשי.

לפיכך לא נכון יהיה להתמקד רק בענייני הרוחניות, אלא גם ובעיקר בבריאות הנפשית.

גש לאדם המכיר אותך, שהוא ירא שמים וחכם, ובקש לשוחח עד קבלת עזרה, בתחום הנפשי.

בהצלחה