נפלים - בראשית פרק ו

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 30/11/19 23:46 ב בכסלו התשפ

שאלה

מה הכוונה בנפלים בבראשית פרק ו.

הפסוק:

הַנְּפִלִים הָיוּ בָאָרֶץ בַּיָּמִים הָהֵם, וְגַם אַחֲרֵי־כֵן, אֲשֶׁר יָבֹאוּ בְּנֵי הָאֱלֹהִים אֶל־בְּנוֹת הָאָדָם, וְיָלְדוּ לָהֶם; הֵמָּה הַגִּבֹּרִים אֲשֶׁר מֵעוֹלָם אַנְשֵׁי הַשֵּׁם.

מה הם היו בדיוק?מלאכים?אלים שהם בני אלוהים?

הם היו גדולי ממדים?

איך הם נולדו(מזיווג עם בנות אדם רגילות?)?תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

בני האלוהים הכוונה א. לבני השרים והשופטים (רש"י) ב. הכוונה לאדם וחוה ולילדיהם הראשונים שנולדו מהם. (רמב"ן)

נפילים - הכוונה לענקים.

- ואכן הפסוק מדבר בבני אדם רגילים.

ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן