נפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/05/20 08:16 כ באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב אני מתחזק כ 10 חודשים ובזמן האחרון הרגשתי דבקות בשם ועלייה מבחינה רוחנית כל הזמן רציתי ללמוד תורה ופתאום אני מרגיש שאני מתחיל ליפול מבחינה רוחנית ולא מצליח ללמוד ואני רוצה ללמוד אבל קשה לי פתאום מה אני יכול לעשות כדי סוג של להצית מחדש את ההתלהבות שהיתה לי בלימוד תורה קשה לי שאני לא מצליח לחזור לעצמי.

והאם זה נכון שכשאדם נופל זה על מנת לעלות מישהו אחר מבחינה רוחנית.

בתודה מראש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יום אחד תהיה מאוהב.

יום אחד תבנה את ביתך עם האישה שתאהב.

וגם אז תגלה, כי מסע האהבה אינו רציף. יש בו עליות וירידות.

יש בו זמנים שהנשמה מאירה, ויש גם עננים ביחסים בין בני זוג, ולאחר מכן זורחת השמש.

הדבר נכון גם לגבי התורה והאמונה, שחז"ל השוו פעמים רבות לאהבת איש ואישה.

בשל כך, בשעה שאדם נוסק כלפי מעלה טוב לו לנצל את הזמן הזה ואת התחושה המופלאה הזו להתקדם עוד ועוד.

ובשעה שיש ירידות - יש עבודה רוחנית בשעת ירידה: לימוד יותר 'טכני'; חיפוש אחר תחומים חדשים וכדו'.

ולמה זה כך ?

יש לכך הרבה סיבות. סביר להניח שהעיקרית שבהן היא העובדה שכדי לצאת מתקופת הירידה יש צורך לחדש דבר מה חדש בנפש, לחפור יסודות יותר עמוקים שהיו טובים מספיק לבניין הקודם, אך אינם מתאימים לבניין המתחדש שלך; גם לתשוקה ולגעגועים לזמנים הטובים יש תפקיד. לאמור: בכל התנועה הזו, העולה ויורדת, יש גם בשורה, ונפתחות גם אפשרויות.

ובהתייחסות כזו אנו מוצאים את הכוח בשעה שאנו נופלים להתרכז מחדש, לפרוץ קדימה, למצוא דרכים שלא הכרנו קודם, ולחזור למצב הרוחני בצורה יותר גבוהה ובוגרת מזו שהיינו בעבר.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן