נפילה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/05/20 23:39 יז באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב אני מתחזק כ 10 חודשים ובזמן האחרון הרגשתי דבקות בשם ועלייה מבחינה רוחנית כל הזמן רציתי ללמוד תורה ופתאום אני מרגיש שאני מתחיל ליפול מבחינה רוחנית ולא מצליח ללמוד ואני רוצה ללמוד אבל קשה לי פתאום מה אני יכול לעשות כדי סוג של להצית מחדש את ההתלהבות שהיתה לי בלימוד תורה קשה לי שאני לא מצליח לחזור לעצמי.

והאם זה נכון שכשאדם נופל זה על מנת לעלות מישהו אחר מבחינה רוחנית.

בתודה מראש.

תשובה

שלום לך,

1. יהודי, כמו מדורה, צריך כל הזמן לתדלק את ההתלהבות.

בנוסף צריך לדעת ללמוד גם מתוך שגרה, גם בתפילה לפעמים אנו מתפללים ומכוונים ולעיתים אנו, לצערנו, מתפללים מצוות אנשים מלומדה, כדבר שבשיגרה.

2. כל אדם לעצמו ואין דבר כזה שהאחד נופל כדי שמשהו אחר מתרומם .

הדברים הפוכים - ככל שאתה מתעלה יותר, כך גם אחרים מתעלים יותר. לא רק שזה לא אחד על חשבון השני אלא כל אחד מרומם איתו את כל העולם כולו וכאשר הוא יורד, הוא מוריד את כולם {עיין הלכות תשובה לרמבם}

בהצלחה

דוד לוי