נפילה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/05/20 20:48 יז באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב אני מתחזק כ 10 חודשים ובזמן האחרון הרגשתי דבקות בשם ועלייה מבחינה רוחנית כל הזמן רציתי ללמוד תורה ופתאום אני מרגיש שאני מתחיל ליפול מבחינה רוחנית ולא מצליח ללמוד ואני רוצה ללמוד אבל קשה לי פתאום מה אני יכול לעשות כדי סוג של להצית מחדש את ההתלהבות שהיתה לי בלימוד תורה קשה לי שאני לא מצליח לחזור לעצמי.

והאם זה נכון שכשאדם נופל זה על מנת לעלות מישהו אחר מבחינה רוחנית.

בתודה מראש.

תשובה

כשאדם נופל זה סימן שהוא צריך לעלות בעצמו,

לא כדאי להכנס למחשבות כאלה שאדם יורד כדי להעלות - כי כך הוא נותן לגיטימציה לירידות וכח ההתנגדות שלו נשחק, ואנחנו צריכים לחזק ולא להחליש.

אולי כדאי לך לקבוע חברותא עם משהו בטלפון, וכשיתאפשר גם ללמוד יחד,

בברכה,

דני ארגמן