נפילה חוזרת עם גוי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/08/19 23:29 ד באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

בחורה בת 23 שיצאה בשאלה חזקה,

הייתי עם גוים ועשיתי כל העולה על רוחי.

כשהתחזקתי הבנתי מה עוללתי ועשיתי התיקון הכללי+נדר שלא אהיה עוד עם גוי.

היום הפרתי את הנדר. בטיפשות, טעות כלכך מפגרת שאני מתחרטת עליה!!! איך מתקנים? מה העוון?

אשמח לתשובתך

תשובה

שלום

את מתארת מעשה מאד חריג וחמור. טוב שאת מודעת לדבר, ושאת מחפשת דרך לתשובה.

חזרה בתשובה כלולה מהשלבים הבאים- הכרת בחטא, הפסקת החטא כרגע, וידוי לד', חרטה, בושה, וקבלה לעתיד שלא לשוב על כך. בחטאים חמורים יש צורך גם ביום כיפור, ובייסורים הבאים על האדם משמים, כפי שפרט הרמב"ם בהלכות תשובה בספר המדע במשנה תורה.

ההבדל בין חרטה לבושה, הוא בכך שחרטה היא בשכל, ובושה היא בלב. חרטה היא הבנה והזדהות עם כך שאינך מרוצה מכך שעברת את העבירה, ואת מתחרטת מהמעשה. ובושה היא תחושה עמוקה של סלידה מהמעשה.

השלבים השונים הם אמיתיים, ודורשים כנות ואמיתיות, ותשובה ארוכת טווח.

שבי עם עצמך, לימדי על עצמך כיצד הגעת לאן שהגעת, עייני בשאלה מפני מה המעשה אינו טוב ולימדי על כך, והסירי את הגורמים מכאן ולהבא. אלו יכולים להיות גורמים חברתיים, תרבותיים, מקומות בילוי, או אחרים.

בססי את המשיכה המינית שלך כלפי כיוון מותר וטוב, של הקמת בית בישראל ע"י הכרת בחור מוסרי וירא השם שעימו תוכלי להביא לידי ביטוי את הצורך הגופני והחברתי שלך, יחד עם האידיאל של בניית בית, לאחר חופה וקידושין. התפללי על כך מעומק הלב, דירשי ד' וקיראי לו בכל לב, שנאמר 'זבחי אלהים רוח נשברה, לב נשבר ונדכה אלהים לא תבזה'

בהצלחה