נער שלא נשוי יכול לשמור את הברית?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/07/19 10:50 ה בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול כמה זמן נער שלא נשוי יכול לשמור את הברית?

אני לא מתכוון להינשא בקרוב ואני כבר לא יודע לאן לכוון, זה כבר נראה לי לא הגיוני לשמור על הברית לזמן ממושך.

תשובה

בס"ד

שלום רב!

אמנם קשה לשמור ברית אבל זה אפשרי. הגיל הכי קשה כבר מאחוריך. ככל שתתבגר יהיה פחות קשה לשמור ברית.

שמירת הברית לא מזיקה ולא פוגעת בשום דבר ביולוגי. יש לה תכלית רוחנית גדולה.

עם זאת - אפשר להבין את הקשיים שלך - לכן אני ממליץ לך לחשוב על חתונה בתוך שנה - שנתיים.

אני לא מציע לך לשנות במשהו את התכניות שלך - לעשות אותם דברים שתכננת, כאדם נשוי. חיים בזוג הם חיים יותר רגועים, יותר שמחים, יותר שלמים.