נער מתחזק במשפחה חילונית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/11/19 15:39 כא בחשון התשפ

שאלה

נער מתחזק במשפחה חילונית

כאשר בערב שישי יושב עם המשפחה לאכול ואחר כך בסלון

חלק מבני המשפחה מדליקים וצופים בטלוויזיה, משמע שגם אני יושב מול הטלוויזיה ובן אם ברצון או לא רואה אותה

האם זה מותר? או שעליי ״לברוח״ מאנשים שמחללים שבת לידי (כנל לגבי הדלקת מוצרי חשמל אחרים)

תשובה

שלום

להשתדל לא להיות במקום בו יש חילול שבת מרכזי. יחד עם זאת, להתמקד בחיזוק התכנים הדתיים שלך, ופחות בסילוק עצמך מהחוויות המשפחתיות. ככלל אתה צריך להשאר חלק מהמשפחה ומהאחדות שלה, אך לצאת במקרים ספציפיים כגון מה שציינת.

אם הדבר לא אפשרי, או שאתה חש שיגרום לך קושי שיבוא על חשבון קיום המצוות לאחר מכן, אזי מותר לשבת שם, ולא להביט במכשיר אלא לשוחח עם המשפחה. שהנאה הבאה לאדם בעל כורחו אינו נידון עליה.

כל טוב