נסיעה בשבת עם סידור

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 08/08/18 16:30 כז באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חילונית שמאוד משתדלת להתחזק ( לאט לאט בע"ה)

בעלי קנה לי מתנה סידור ואני תמיד מחזיקה אותו צמוד אליי, יש לי כמה שאלות.

הראשונה היא מה בעצם צריך לקרוא בסידור חוץ מברכת השחר בבוקר? אני רוצה קצת מעבר...

והשאלה השנייה שלי היא - בטעות בשישי האחרון נסעתי עם הסידור בשבת באופן חד פעמי והיה לא במכוון.

האם הסידור פסול?

אשמח לתשובה

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

יישר כחך שאת נחשפת לעולמה של היהדות ורצונך להתקרב. אכן, אל לו לאדם לעשות שינוי דרסטי בחייו, אלא צריך לבנות את עולמו הרוחני בצורה מדודה, על מנת שהבניין הרוחני שנבנה יהיה בניין קבע. מציע ללמוד הלכות תפילה בספר פניני הלכה של הרב מלמד (מופיע באינטרנט), וגם תלמדי יחד עם בעלך ספר העוסק ביחסי הזוגיות שנקרא "שמחת הבית וברכתו", גם הוא של הרב מלמד ונמצא חלקו באינטרנט.

מלבד ברכות השחר, יש לומר קריאת שמע ותפילת לחש.

הסידור אינו פסול.

בברכה

יוגב כהן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן