נסיעה בשבת לאחות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/11/18 11:09 א בכסלו התשעט

שאלה

הנני אחות חדשה בבית חולים שבו אין נהגים גויים. הנני חייבת לעבוד בשישי, שבת וחגים ואין לי אפשרות לעבור לבית חולים דתי בשנתיים הקרובות. ( מחויבת לבית חולים זה). מתגוררת רחוק מבית החולים ואין לי היכן לשהות בשבתות בקרבת בית החולים. האם יכולה לנסוע ולחזור בהסעות? האם יכולה לנסוע ולחזור ברכבי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לנסוע לבית החולים, קשה להתיר לחזור בלא גוי. על כן תבקשי שאת תהי בשבת ביום עד צאת השבת.

חודש טוב ומבורך

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ