נסיונות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/11/19 23:49 כח בחשון התשפ

שאלה

שלום, יש לי שאלות בעניין

נסיונות ותיקון המידות.

אדם שלא הולך לו, ויש לו נסיונות בכל מיני תחומים

צריך לקבל הכל ב"הכנעה" , הכל לטובה, תהיה תמים עם השם אלוקיך...

אבל לפי דעתי, בנסיונות יש "מסר" מהשם יתברך, שהאדם צריך לפשפש במעשיו או במחשבות שלו, או "לחשב מסלול מחדש" או בתיקון המידות שלו....

ואם האדם לא קורא נכון את המסר? אז נסיונות ממשיכים לקרות לו.... איך האדם אמור לפרש את המסרים?

או... שיש רבנים שאומרים "קבל הכל בהכנעה" ועם המסר הזה יש לי קצת בעיה, כי כך נפעל בהכנעה.... ולא נעשה עבודה...

אולי אני טועה???

תשובה

שלום לך,

אינני יודע לתרץ מה שאחרים אומרים.

תמים תהיה עם ה' אלוקיך אינו לקבל הכל בהכנעה - עיין בחייו של יעקב אבינו איש תם יושב אוהלים ותראה שהם מלאי עשיה התמודדות השתדלות וכד'.

ברור שהנסיונות הם אתגרים לאדם וזה כבר חבוי במילה נסיון שהוא נס להתנוסס לאחר שאתה עומד בו.

רק אחרי שהדברים קרו ואין לנו יותר מה לעשות או ללמוד, ניתן לומר שכל מה שהשם עושה הוא לטובה. זה בודאי תמיד נכון אבל אין זה תפקידנו. אדם הראשון הצטווה כבר בגן עדן ' לעובדה ולשומרה' ובהמשך נאמר לו 'בזעת אפיך ..'.

אם אנו פסיבים אז אנו כמו מלאכים שאינם יכולים להתקדם או לעשות דבר מעבר לשליחותםץ

בברכה דוד לוי