ניתוח אף

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 24/02/20 13:35 כט בשבט התשפ

שאלה

בס״ד

שלום וברכה,

אני בת 16.5 ומעוניינת לעבור ניתוח אף (בע״ה בגיל 17)

הניתוח יהיה גם רפואי (מכיוון שיש לי מחיצה עקומה שמקשה לי על הנשימה) אך גם קוסמטי מכיוון שיש לי גבנון באף שמוריד את רוחי וגורם לדיכאונות ולחוסר הערכה עצמית קשה.

אני מרגישה שאם ירצה השם ואעבור את הניתוח אני אפסיק לייסר את עצמי במחשבות כאלו.

אני ניסיתי תקופה רבה לפתור את העניין עם עצמי ולהתגבר עליו אבל הערות מהסובבים אותי לגבי האף על גודלו המשיכו לדכא אותי וימים שלמים העברתי בבכי ומחשבות על העתיד שהרי אני רוצה להקים בית בישראל ולהתחתן והאף פשוט גורם לי לחשוב שזה ייפגע לי באפשרות הזאת.

העניין הוא כזה:

א. אם בעזרת השם אחליט לעבור את ההליך- האם יש מגבלה מצד ההלכה שלא לעשותו?

ב. אני נורא חוששת מהתגובה של הסביבה (דתית-חרדית) יש תמיכה מההורים אך אני פוחדת מה המכרים יגידו שהרי הם אנשי דת ואפילו חלקם חרדים, ואולי הדבר ייתפס בעינהם כפסול מבחינה דתית. האם זה יכול לפגוע בסיכויים לאפשרות לשידוך?

תשובה

שלום וברכה,

א. מעיקר הדין מותר לך לעשות ניתוח פלסטי, לא רק משום שיש לך צורך רפואי, אלא גם לצורך שיפור המראה החיצוני, משום שזה יעודד את רוחך ויעזור לך אי"ה למצוא זיווג הגון בהמשך.

בכל אופן שני דברים חשובים שתקפידי 1) לעשות זאת לשם שמיים, ולכוונות טובות.

2. ללכת לרופא טוב, שח"ו לא יצא נזק מהניתוח.

ב. אם כוונתך תהיה לשם שמיים, אין לך מה לחשוש מה יואמרו אחרים. במיוחד שרבנים גדולים וחשובים בני דורונו, מתירים לך לעשות את הניתוח.

רפואה שלימה

ברכה והצלחה