נישואים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 20/02/20 14:14 כה בשבט התשפ

שאלה

אני ישראלי יהודי חי בפיליפינים. בעבונותיי התחתנתי עם גויה לפני כ 3 שנים. אנחנו לא ביחד כבר שנה וחצי. אני היום יותר מתקרב לדת בעזרת הרב יוסי לוי מבית חבד מנילה שב מקאטי. הכרתי פה בחורה יהודיה. האם אני יכול להתחתן איתה?? תודה

תשובה

נישואין עם נכריה לא תופסים ע"פ ההלכה, ולכן אין לך מניעה הלכתית להתחתן עם הבחורה היהודיה. אבל כדאי שתבדוק מבחינה חוקית שאינך מסתבך ועובר על חוקי הביגמיה גם בארץ וגם בפילפינים, ראוי מבחינת המוסר וההגיון לסדר את העניין והלתגרש מהנישואים האזרחיים בהם נישאת בעבר