נידה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/07/20 14:24 ב באב התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דני ארגמן.

ויקרא פרק יח יט

וְאֶל-אִשָּׁה בְּנִדַּת טֻמְאָתָהּ לֹא תִקְרַב לְגַלּוֹת עֶרְוָתָהּ

ספר החינוך מצוה רז - שלא לבוא על אשה נדה (מ)

וכשבא רבי (יהודה הנשיא) וראה שנתמעטה החכמה בעולם ואין החכמים בקיאין במראות הדמים, וכי הנשים היו נוהגות כדין תורה שהיו מונות ימי נדה לנדה וימי זיבה לזיבה, חשש לדבר שמא לפעמים תראה האשה דם שהוא מדין תורה טהור (לדוגמא יש לה פצע), ומפני שלא תמצא חכם שיכיר בו תחוש לו מן הספק ותשב עליו (7 ימים), ואם אתה מנהיגה כדין תורה הרי שתהיה מונה מאותו יום שתתחיל לראות שבעה ימים, ובליל שמיני אף על פי ששפעה כל שבעה אם פסקה ביום שביעי טובלת לערב כמו שאמרנו למעלה. ונמצא לפעמים שבאין עליה לידי איסור כרת, כי יש לחוש שמא כל הדם שראתה כל ששה ימים הוא דם טהור ושל יום השביעי היה דם טמא, והיא התחילה למנות שבעת ימי נדות מיום ראשון שראתה והיה לה להתחיל ולמנותם מיום שביעי כי הוא התחלת נידותה שהיה דם טמא. ועל ידי טעות זו באה לטעות הרבה פעמים מנדה לזבה ומזבה לנדה, שתהא סבורה להיות בימי נדות ותהא בימי זיבות.

בבקשה אני לא מבין בסוף הקטע : ועל ידי טעות זו באה לטעות הרבה פעמים מנדה לזבה ומזבה לנדה

תודה ממשה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

אם אישה זבה וחושבת שהיא נידה אז היא לא תספור שבעה נקיים ותעבור על איסור כרת.

וכן אם ראתה יום אחד וחושבת שהיא זבה אז תתבול למחרת ולא תחשוב שהיא טמאה שבעה ימים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן