נידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/09/19 16:00 יב באלול התשעט

שאלה

שלום רב,

כאישה גרושה,

1.האם יש איסור טבילה במקווה?

2. בתור אישה גרושה עם בן זוג שמנהלים יחסי אישות. האם חלים עליי הלכות נידה כגון ספירת שבעה נקיים מסיום הוסת וטבילה במקווה?

אשמח למענה מפורט. תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אסור לאיש להתייחד עם אשה וכן לאשה עם איש שאינם נשואים כדת משה וישראל. על כן צריכים תחילה להתחתן כדין ואז היחסים האישיים הם כדת וכדין, ובלא נשואין אין כל היתר לחיות יחד בבית אחד, אפילו ללא יחסי אישות. כך שלשאלת הנדות אין משמעות.

אישה יכולה לטבול בים או במקוה כל זמן שתרצה, לא קשור לנדות, אבל יש מקומות שאוסרים לרווקות, גרושות ואלמנות לטבול כדי שלא יבואו חלילה לומר שמותר לאשה אחר טבילה לחיות עם איש.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי