ניגוב נטילת ידיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/11/19 11:25 כו בחשון התשפ

שאלה

האם עדיף לנגב ידיים בבגדים שלך או בשל חברך?

והאם יש איסור לנגב בבגדים או זה רק פוגע בגוף ואם כן במה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

וודאי לא מנגבים ידיים בבגד לא שלך!!!

גם לא רצוי לנגב בבגדם שלך. כתוב בספרים שאם מנגב ידיו בחלוקו זה גורם לשכחה (ספר התשב'ץ - קטן סימן רפז משם מהר'ם) " ואינו מנגב ידיו בחלוקו..." יש פוסקים שהכוונה לא רק לחלוק אלא לכל הבגדים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן