נטילת ידים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/01/20 11:21 יג בטבת התשפ

שאלה

שלום רב

אני מתחזק קרוב לשנתיים ורוצה לדקדק במצוות כהילכתם בעזרת השם

ברצוני לדעת את הדרך המדוייקת לנטילת ידיים בבוקר

אני יודע כשאני מתעורר אני אומר מודה אני וניגש לעשות נטילת ידיים ללא ברכה. וכאשר אני מסיים את מה שצריך בשירותים נוטל את ידי ואז כשהם רטובות (כמו במוציא) מברך על הנטילה ואז מנגב אותם ומברך אשר יצר וברכות השיר.האם זו הדרך הנכונה?

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הדרך שאתה עושה אפשרית. אבל היום נוהגים רוב העם גם לברך נט"י של בוקר ביחד עם כל ברכות השחר בפעם אחת, לא לחלק בין הברכות, למרות שבודאי שעיקר התקנה הייתה כפי שאתה עושה, אבל המנהג היום הוא לסמוך את כל הברכות ביחד.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן