נטילת ידים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/03/19 12:19 יג באדר ב'

שאלה

לכב' כבוד הרב,

כתוב בקיצור שולחן ערוך כי יש לנטול ידיים בכל פעם שמקצים משינה. אשמח לפירוט בנושא זה.

נאמר שאם נעור בלילה עליו לנטול ידיו. אם זמן המנוח הנותר לו ארוך יותר מהשעה בה נעור עליו לנטול ידיים בלי לברך. אם קצר - עליו לנטול ולברך, ולאחר מכן שנעור שנית מהשינה עליו לנטול שוב.

מתי יש לנטול ידיים אחרי שינה? אקצין את המקרים בכדי שקל יהיה לי להבין את החידוד בנושא.

- נניח אדם נעור 7 פעמים במהלך הלילה - בכל פעם שנעור עליו לנטול ידיו?

- כשאדם מנמנם מנוחת צהרים - עליו לנטול ידיו - גם אם נרדם ל-5 דק?

- אדם קם לרוקן גופו - עליו לנטול ידיו ולחזור לשינה?

מקווה שהסברתי בברור - משתמע מהצד כי יש להחמיר בעניין ועדין אשמח לאישרור.

תודה וחג פורים שמח.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בס"ד

יש ליטול ידים מחשש שמא נגע במקומות מכוסים, ואין לברך על נטילות אלוץ

מנמנם אין חשש שנגע במקומות מכוסים איננו נוטל אלא אם ישן במטה ובצורה קבועה.

פורים שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ