נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 07/04/20 01:01 יג בניסן התשפ

שאלה

כבודו,

לפני כמספר חודשים, התחלתי לעשות את צעדיי הראשונים בהתקרבות אל הדת.

אני עושה את זה צעד צעד, כדי לא "להתנפל" על כל ביחד ולאבד את זה.

נכון להיום, אני מניח בבית תפילין כל בוקר, קורא את ברכות השחר, את 4 פרשיות "שמע ישראל", וחולץ את התפילין. עדיין אינני מבקר בבית הכנסת, ומשקיע כרגע קצת יותר "כוח" על שמירת השבת כהילכתה, ומקווה שגם אצליח לעשות זאת.

הייתי רוצה לשאול את כבודו:

1. מתי יש ליטול ידיים בעזרת נטלה? כי נאמר לי שמשתמשים בנטלה רק לפני אכילת לחם.

2. אני עדיין לא מסתובב עם כיפה על ראשי, ויוצא שאני מברך לעיתים לפני שתיה או אוכל ללא כיפה. הברכה הזאת נחשבת?

אודה מאוד לתשובתך!

תשובה

שלום וברכה,

1. חיוב ליטול בנטלה- לפני אכילת לחם, שקמים בבוקר, לאחר גזירת ציפורניים ושיוצאים מבית העלמין.

וכן ראוי שיוצאים משירותים ולפני שמתפללים.

2. בזמן הברכה והתפילה, צריך להיות עם כיפה או עם כל כיסוי ראש.

ברכה והצלחה

ובשורות טובות