נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 26/12/19 10:41 כח בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

1.מה צריך לברך בנטילת ידיים כשקמים בבוקר? והאם אחר כך אני יכול להניח תפילין ולהתפלל (שחרית)?

2.מה צריך לברך בנטילת ידיים אחרי השירותים ( כלומר אחרי עשיית צרכים)? והאם אחר כך אני יכול להניח תפילין ולהתפלל (שחרית)?

3.מה צריך לברך בנטילת ידיים אחרי נגיעה במקומות מכוסים בגוף? והאם אחר כך אני יכול להניח תפילין ולהתפלל (שחרית)?

4. אם עשיתי צרכים ולא נטלתי ידיים ולא בירכתי אשר יצר ואחר כך נגעתי במקום מכוסה בגוף ואחרי זה אני נוטל ידיים אז אני צריך לברך אשר יצר או ליטול ידיים בלי ברכה?

5. לפני שמניחים תפילין (בתפילת שחרית) צריך ליטול ידיים?

כדי שיהיו ניקיות מטומאה?

6.כשאני קם בבוקר אני לא נוטל ידיים אבל לאחר שאני עושה צרכים אני נוטל ידיים ומברך אשר יצר ואז מניח תפילין. האם זה בסדר?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

1. ברכת "על נטילת ידיים" . לאחר כל ברכות השחר.

2. ברכת "אשר יצר" . לאחר כל ברכות השחר.

3. נוטלים ידיים ללא ברכה. כן.

4. כן אם זה סמוך להיותך בשירותים.

5. כן.

6. צריך קודם ליטול ידיים מיד שאתה קם,ללא ברכה. ולאחר מכן להמשיך בסדר שכתבת.

ברכה והצלחה