נטילת ידיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/11/19 12:18 יג בחשון התשפ

שאלה

כתוב בהלכה שנטילה היא מאחר שידיו של האדם הן עסקיות עסקניות ויש להניח שנגע במקומות המכוסים, וידיו אינן נקיות משום כך מקפידים על נטילת ידיים.

אז מה ההיגיון לגעת בנטלה במקומות ציבוריים?

איך אני יכולה לדעת האם מי שנגע בנטלה לפניי נטל את ידיו לפי ההלכה? ושהיא לא מזוהמת?

כמובן שתהיה לי נטלה אישית, אבל איך ההלכה מסכימה שתהיה אחת משותפת?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הנטלה משמשת לנטילת ידיים. גם אם מישהו נוגע בה בידיים לא נקיות, היא לא הופכת מקור של זיהום, כמו מקומות מיוזעים או מלוכלכים בגוף או בבגדים.