נטילת ידיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/19 11:19 טו בתמוז התשעט

שאלה

מדוע השוני בנטילת ידיים כשנוטלים נטילה רגילה (לסירוגין) לבין נטילה לפני "המוציא".

אשמח לנימוקים מה הסיבות ואיך הגיעו לזה בכלל?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נטילת ידים בבוקר יש בה שני נימוקים בין הראשונים. יש מסבירים בגלל נגיעה במקומות המכוסים ויש מסבירים בגלל רוח רעה שעל האדם בלילה. אנו מחמירים בשני הנימוקים, ולכן בגל עניין הרוח רעה אנו נוטלים לסרוגין. לעומת זאת הנטילה לפני האוכל עיקרה הוא טומאה וטהרה, ובכך אין שייכות לרוח רעה, לכן מעיקר הדין אין צרוך בסרוגין. עיין בטור או"ח בדיני נט"י של בוקר ושל אוכל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן