מה צריך בנטילת ידיים בימינו ?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 13/01/19 21:43 ז בשבט התשעט

שאלה

בס"ד

שבוע טוב הרב!

דבר ראשון רציתי לומר תודה על התשובה שענית לי בעבר בנוגע לטיול בחנוכה

דבר שני: רציתי לשאול האם גם כיום צריך ליטול ידיים על כל הדברים שרשומים בשולחן ערוך? אפשר בבקשה הסבר?

תודה רבה!!

תשובה

לשואל שלום,

בשמחה רבה. בקשר לתשובה, רשמתי לפנָי להרחיב בה את המקורות והשיקולים. בלי נדר.

לשאלתך: כשנוטלים רביעית (82 סמ"ק) לכל יד - ברוב הדברים לא צריך להקפיד.

ההסבר הוא שבנטילת רביעית בבת אחת היד נטהרת כמו במקווה, ואין צורך להעביר פעם נוספת מים שיטהרו את המים הראשונים.

הדבר החשוב ביותר שבו יש תקלות: צריך להקפיד שבנטילה יגיעו המים לכל היד.

(מקורות: שולחן ערוך סימן קסב | בעיקר: סוף סעיף ד)

להרחבה ראה הקדמת משנה ברורה לסימן קס"ב בשולחן ערוך.