נזק חומרי ממכר לעבודה והשלכותיו

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 18/10/19 00:11 יט בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,.

יש לי "מכר" לעבודה אשר ביצע באופן מכוון מספר מעשיים זדוניים לחפצים שלי (רכב / בית וכו'). הדבר נעשה בזדון שכן חזר על מעשיו מספר פעמים וכולל נזק כספי לא מועט.

הגשתי נגדו תלונה במשטרה וכתוצאה מכך, כנראה, אותו מכר החל להרגיש לא טוב (לחצים / התקפים וכו').

האם אני יכול להרגיש שלם עם מעשיי (הגשת תלונה) ולהשמיט את המחשבה שמה שקורה למכר שלי זה בגללי?

תודה רבה ויום טוב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

כן, אתה יכול להרגיש שלם עם מעשיך.

עשית נכון בכך שפנית לגורמים האמונים והאחראים על הנושא.

בנוסף, אינך יכול לדעת אם הלחצים אצלו נגרמו עקב פנייתך למשטרה, יכולות להיות הרבה סיבות לכך. וגם אם כן - הוא הביא זאת על עצמו.

מכאן שיעור חשוב מאוד לכל מי שנפגע או נפגעה, ולכל מי שמאיימים עליו או עליה, אתם מטפלים בבעיה בפניה לגורמים האמונים לטיפול באותן בעיות ולא צריך להיות לכם אכפת כיצד ירגיש עם זה או כיצד הפניה הזו תשפיע על התוקף או המאיים - אתם הקורבן הוא התוקף. לא להיפך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן