נומרולוגיה קבלית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/12/19 13:30 יב בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

ברצוני ללמוד מקצועות להעשרת הידע וגם בס"ד להשתלב בתחום במקצועות:

1) נומרולוגיה קבלית

2) גרפולוגיה

ברצוני לדעת אם אין איסור מבחינה הלכתית ללמוד את זה.

אשמח להתייחסות כלפי שני המקצועות בנפרד.

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. נורומולגיה קבלית תתכן רק למי שלמד ויודע רזי תורה. דהיינו בקי במקרא, משנה תלמוד והלכה, וגם למד תורת הסוד, ובתוך זה גם תורת המספרים. אבל מי שמתחיל בתורת המספר הוא מהפך את הסדר בעולם.

2. גרפולוגיה אין ליהודות עמה מגע, והיו רבנים שהיו בקיאים במקצוע זה.

כדאי ללמוד אצל מי שהוא גם ירא שמים, וכן לדעת שכל הדברים הללו הם סימנים אבל לא החלטות גמורות אלא תכונות אופי מסוימות, אבל כל אדם יכול להשתנות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ