נדר שקט

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 22/09/18 22:50 יג בתשרי התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

השאלה שלי היא בעייתית-

בתקופה שאבא שלי שיחי'ה היה בצרה בריאותית נדרתי על עצמי נדר בבית הכנסת (שהיה לי מאוד קשה לקיים) בקול שקט ודומם בלי שאף אחד ישמע מול ההיכל.

נדרתי את הנדר הזה עם דמעות וביגון.

השאלה שלי היא האם אוכל למצוא פירצה כלשהי לנדר? כי אני מפחדת מאוד על אבי אבל מצד שני קשה לי נורא עם הנדר הזה.

הנדר הוא סייג כדי לא ליפול לדבר עבירה.

בברכה,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.

ניתן להתיר נדר על ידי " פתח " ( פירצה בלשונך ) .

גשי לרב שלך או לרב קרוב למקום מגורייך ושאת מרגישה בנוח לפנות אליו בנושא, על מנת שיסייע לך בעניין.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן