נדר שלא בוצע כראוי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/02/20 09:12 כד בשבט התשפ

שאלה

שלום,

לפני כמה שנים נדרתי שאם אצליח לצאת מבעיה כלשהי אז אתרום סכום מסויים ברגע שאמצע עבודה.

בעוונותי, כאשר מצאתי עבודה לא תרמתי את סכום מיד אלא קניתי דברים אחרים.

כשנה מאוחר יותר כל כך הצטערתי ותרמתי סכום שגדול פי 10 מהסכום המקורי כדי לנסות ולכפר על הנדר שלא קיימתי כראוי.

השאלה היא האם הדבר מכפר, והאם הדברים שנקנו בכסף לפני התרומה ראויים לשימוש או פסולים?

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום לך,

סוף טוב הכל טוב - קיימת את הנדר.

במרבית התורה, מעשה אחד לא טוב אינו פוסל את מעשיך האחרים. (רק בכשרות ובמידה מסוימת בהלכות שבת - התוצאה של המעשה האסור נאסרת לשימוש)

אתה יכול כמובן להשתמש בכל מה שקנית

תנוח דעתך

דוד לוי