נדר מהילדות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/10/19 10:11 ז בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

לפני שנים רבות נדרתי כמה נדרים (כל אחד בזמן אחר) ולא הצלחתי לקיימם.

איך ניתן לכפר או או אולי להתיר את הנדרים הללו, למרות שהם כבר לא בתוקף?

תודה,

משה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

יש לפרוט הנדר בפני חכם ועוד שניים, שיתירו כדין.

יש לעשות על כך תשובה כמפורט ברמב"ם משנה תורה ריש הלכות תשובה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן