נדר לצדקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/09/20 09:52 כו באלול התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב.

בפסח כאשר יצאנו לחופשה (בתשלום) קיבלתי סכום מסויים ממקום עבודתי מתוך מחשבה שלהם שאני צריך את הכסף. מכיוון שאינני צריך את הכסף אמרתי בליבי כי אני אתן את הכסף למישהו ספציפי מבית הכנסת שעושה לי הרושם שצריך את הכסף.

האם זה בגדר נדר מחייב?

אני אסביר מדוע אני שואל. באמת שאין לי באמת לתרום את הכסף, העניין הוא שאני לא יודע איך לצאת מזה ולתת כסף למי שאין לי היכרות שהיא רבה איתו.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

האם נדרי צדקה במחשבה מחייבים ? יש על כך מחלוקת בפסיקה, בשל העובדה שצדקה חריגה בכך שדיבור עליה מחייב, יש שטענו שגם במחשבה.

ולכן, אם אתה יודע שהוא צריך את הכסף - תמצא את הדרך לתת לו. עדיף על ידי מתווך.

אם אתה בספק האם הוא צריך את הכסף - תן את הכסף למי שאתה יודע שממש צריך.

כל טוב ויישר כוח