נדרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/19 09:49 יד בניסן התשעט

שאלה

שלום. בשעת כעס בעת ריב רציני עם בעלי, כתבתי לו הודעה לטלפון שבה נדרתי 3 נדרים. הראשון הוא שאני עוברת לישון בחדר אחר לצמיתות. השני הוא שאנחנו לא נדבר חודש וחצי אחד עם השני. והשלישי הוא שחודש וחצי הוא לא יגיע להורים שלי וזה כולל את החג שמתקרב. עכשיו אני מתחרטת. מה אני צריכה לעשות? תודה

תשובה

בס

ד

שלום וברכה

הלכתית זה נדר שנגד ההלכה של מצוות עונה, ולכן זה לא חל, ונראה שכל הנדרים לא חלים בעקבות כך. אבל ראוי לעשות התרת נדרים בפני שלשה.

שבת שלום וחג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ