נדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/07/18 06:04 יט באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי מחשבות כפייתיות בעניין נדרים ולאחרונה אני ממש משתמשת בלב בלשון נדר ואני כבר לא בטןחה אם אני מזיזה את שפתיי אן לא . זה קורה בעיקר בזמן תפילות . למשל בזמן תפילת שמונה עשרה אמרתי ( בלי נדר) שלא אוריד את הכיסוי ראש והשתמשתי ממש במילה. כמובן שבלי נדר יש לי רצון לכך ומשם זה נובע אך בעלי ממש לא מעוניין. אמרתי זאת בלב ואני חוששת שאולי בלי לשים לב שפתיי זזו . לא התכוונתי לנדר וגם אם חשבתי על כך ברצינות המשפט יצא לי בלי שיקול דעת כתוצאה מהמחשות הטורדניות. עליי לחשוש מנדר? התפילות ממש הפכו כבר לעינוי נפש בשבילי .

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

מסיבות רבות אין בזה שום בסיס לנדר כלל.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן