נגיעה לפני החתונה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/08/19 11:20 כ באב התשעט

שאלה

שלום רב,

אני מתנצלת מראש על אופי השאלה מכיוון שאני שואלת על דבר שידוע לי שהוא אסור.

אני ובן זוגי ב"ה לעולם לא הגענו למצב של קיום יחסים , אך מבחינתי הגענו למצבים מאוד אינטימיים-מעבר לסתם חיבוק קליל או נשיקה.

בחלק מן המצבים קרתה הוצאת זרע לבטלה.

אמנם המעשה לא נעשה בעזרתי (לא הייתה שום חדירה וכן מבחינה פיזית לא עזרתי שזה ייקרה ) אך הייתי נוכחת ומן הסתם שנוכחותי הובילה לתוצאה זו.

אנחנו מנסים להשתפר בנושא זה אך לצערי דבר זה קרה מספר פעמים.

שאלתי היא, האם חוץ מהחטא של איסור נגיעה , אני משתתפת גם בחטא החמור של זרע לבטלה ?(בגלל נוכחותי בסיטואציה)

אם כן, מהו העונש שלי על חטא זה ומהו התיקון שאוכל לעשות ?

שאלה נוספת היא- האם בימים בהם אישה היא נידה, המגע בין איש לאישה חמור יותר מאשר בשאר החודש ?

אשמח לתשובה מפורטת ובלשון פשוטה.

בתודה מראש והערכה רבה לפועלכם!

תשובה

השווה הכתוב בין איש לאישה בכל האיסורים שבתורה.

ולכן קירבה כפי שאת מתארת בין איש לאישה אסורה בצורה שווה לשני הצדדים גם אם אין הוצאת זרע לבטלה.

כל זמן שהאישה לא טבלה אין הבדל אם היא בעת בזמן מחזור או שלא, יש לה דין של נידה.

התיקון הוא להפסיק כליל את ההיתכנות של כל הסיטואציות הללו, לא להתייחד ותמיד להיות עם עוד אנשים