נבואה לקיבוץ גלויות ברשיון אומות העולם

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/05/20 16:23 כג באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם זה נכון שהרמב"ן כתב בפירושו לשיר השירים פרק ח פסוק יג:

"ברשיון מלכי האומות ובעזרתם ילכו לארץ ישראל" (על פי ישעיהו סו, פסוק כ)?

והאם הכוונה היא למה שהתרחש ב1947 בהחלטת האו"ם לגבי הקמת מדינת ישראל ולכך שעלינו לארץ ישראל מתוך כך?

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום,

אכן כן. יש בחינה שתקומת ישראל תהיה בעידוד האומות. אם כי אין הכרח.

בעינינו ראינו שהדבר מתגשם בהצהרת בלפור ומאז בהצהרות שונות של מנהיגי האומות בדבר זכותנו הריבונית בארץ.

גם דוד המלך אמר: "אז יאמרו בגויים הגדיל ה' לעשות עם אלה" ורק לאחר מכן אנחנו מבינים בעצמנו: "הגדיל ה' לעשות עמנו".

להלן דבריו המלאים של הרמב"ן: "וימות משיח בן יוסף במלחמה ועליו נאמר ביום ההוא יגדל המספד בירושלים. ואומר וְהִבִּיטוּ אֵלַי אֵת אֲשֶׁר דָּקָרוּ וְסָפְדוּ עָלָיו. ואחר כך יבואו הנפוצות המפוזרים בין העמים ושמו להם ראש אחד הוא משיח בן דוד, שהיה עמהם בגלות. וברשיון מלכי האומות ובעזרתם ישבו בארץ ישראל, כדכתיב: והביאו את כל אחיכם. ויהי המלכות ההיא נמשך ואינו פוסק לעולם. וזהו: "נְאֻם אֲדֹנָי ה' מְקַבֵּץ נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל עוֹד אֲקַבֵּץ עָלָיו לְנִקְבָּצָיו" ואפשר שבין שתי קיבוץ גלויות אלו, יהיה זמן מרובה".