מת בחלום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/11/19 13:00 יד בחשון התשפ

שאלה

שלום רב כבוד הרב.

אמא נפטרה לפני פחות מחודש מהמחלה הנוראית.

אני ואחי ליווינו אותה צמוד בכל הדרך ועטפנו אותה בהמון חום ואהבה. היא הייתה אמא מדהימה. צנועה, טובת לב אהובה על כל הבריות. היא נפטרה בגיל 53 אחרי התמודדות של 4 וחצי שנים עם המחלה. כאשר בחצי שנה האחרונה היה סבל רב.

חלום 1- הבת של כלתה של אחותה של אמא (יחסים קרובים..) חלמה שהיא אמרה בעצב- שתמסור לנו (לילדים) שנשמור על אחדות המשפחה ושככה היא לא גידלה אותנו..

חלום 2- כלתה של אחותה של אמא (אותה אחות..) חלמה אותה בסלון של האחות כאשר היא יושבת בפנים לא מרוצות וחברה שלה מנסה להצחיק אותה...

אמא אמרה- "ככה לא גידלתי את ילדיי.."

אני לא יודעת אם להאמין לאנשים, קשה לי להאמין שאמא שלי תאמר שככה לא גידלה אותנו..

למה זה יכול להיות קשור?

אולי שאנחנו צריכים להתקרב יותר לאבא?

אבא הוא נושא קשה בפני עצמו, הוא די מנותק ויש לנו הרבה כעס עליו.. בעקבות החלום הראשון אני מנסה להתקרב אליו... אבל עדיין היא חזרה בחלום השני

תודה מראש כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מבקש להיות שותף באבלכם, ובד בבד בזיכרונות הטובים שיש לכם מאמכם.

עיקר החלומות תלוי בשאלה מה אנחנו עושים איתם. את לא צריכה לשאול את עצמך האם החלומות אמת, אלא מה את יכולה לעשות מעצם העובדה שהחלום הזה הופיעה.

ומתוך תנועה נפשית זו אכן לפעול למען אחדות המשפחה בשמחה;

ומתוך תנועה זו להתעורר כל הזמן להיעשות טובים יותר, כחלק מהתנועה שנוצרת מהדברים שנחלמו ביחס ל"לא ככה חינכתי" וכדו'.

חכמים לימדו אותנו את החשיבות הגדולה של ההכרעה לאן אנחנו מובילים את החלומות שלנו, ולנסות להפוך אותם לאנרגיות של בנייה ויצירה.

כל טוב ושמחת חיים