מתפללת על בעיה רפואית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/07/19 00:03 יא בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב

יש לי 3 חודשים איזה שהיא בעיה רפואית שאני מתפללת עליה שאין לה כרגע תרופה מיידית ואני ממש סובלת ,אני מקווה שזה לא חטא שאני מתפללת בעצב לפעמים כי אני מיואשת אבל אני ממשיכה להתפלל בכל זאת, האם זה נחשב? האם אפשר להתפלל לקב"ה ברחמים ותחנונים אם קשה להיות בשמחה, וגם אומרים לי לפעמים שגם אם אני אתפלל כל היום זה לא יעזור לי...האם זה יצר הרע? מה עושים?!

תודה מראש!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

רפואה שלמה בתוך שאר חולי ישראל

התפילה איננה בקשה מקומית לצרה מסוימת. התפילה היא הקשר בין האדם והבורא, קשר זה איננו שייך למחלה מסוימת או צרה מסוימת, תמיד צריך את הקשר שבין האדם והבורא. פעמים שמתוך קשר מיוחד, האדם משתנה וממילא אפילו הגזרה שנגזרה לאדם מסויים כבר לא שייכת לאדם הטוב יותר שבפנינו שהוא מלא תפילה לבורא העולם. על כן זה שאדם מתפלל יוצר אדם טוב יותר קרוב לבורא עולם. מי שאומר לך שהתפילה לא עוזרת זה אולי מה שהוא יודע בהבנה טבעית, אבל הקב"ה יודע מעבר לטבע ולכן ההסתכלות שלו שונה. אבל חז"ל אומרים לנו שאדם לא יתייאש אפילו חרב חדה מונחת על צווארו.

המשיכי בתפילה לבורא עולם, כשעיקרה של התפילה היא הרצון להתקרב לבורא עולם, והוא המנהיג עולמו בחסד יבין וישמע.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן