משנה מקום משנה מזל

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 21/05/18 18:26 ז בסיון התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום.

מה הכוונה "משנה מקום משנה מזל"?

ומה הקשר בין המקום שהאדם גר בו להצלחה?

אודה לתשובה, תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

חז"ל לימדו אותנו, שאחד מהדברים שמשנים את גזר דינו של האדם, זה שינוי המקום.

דבר זה נלמד מאברהם אבינו, שצווה לעזוב את חרן, ולהגיע לארץ ישראל, שכדי שזכותה של ארץ ישראל תעמוד לו.

הסיבה ששינוי המקום, גורם גם לשינוי המזל: א. משום שכאשר אדם משנה את מקומו, זה כאילו הוא גוזר על עצמו סוג של גלות, ועצם הגלות מכפרת.

ב. הגזירה נגזרה על "יוסי", שנמצא במקום מסוים, ואם הוא משנה את מקומו, אז הגזירה גם כן משתנה בהתאם.

ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן