משמעות השם אמיתי לבן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/07/19 15:42 יד בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב,

ידוע כי יונה הנביא נקרא בן אמיתי. נשאלת השאלה מיהו אמיתי? האם אכן היה אביו של יונה הנביא? מצאתי כי בזוהר הקדוש מתייחסים לאמיתי ככינוי לאליהו הנביא, שהיה איש האמת, ובכך בעצם מקבילים בין יונה לאליהו הנביא. עוד מובא בזוהר כי המילה אמיתי מלשון "מת" מפני שאליהו ויונה שניהם היו בעולם האמת.

האם ידוע לרב על מקור השם?

והכי חשוב- האם ישנה בעיה לקרוא לילדנו בשם זה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

נתחיל מהסוף - זה שם יפה מאוד, ואם אתם אוהבים אותו - זה לברכה, כמובן שתזכרו שהעיקר אינו שמו של הילד, אלא האהבה ביניכם, החינוך, המידות הטובות וכדו׳.

יונה ואליהו אמנם אינם קשורים משפחתית, אבל יש הקבלות רבות ביניהם.

יש על ספר שלם:

https://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=459051

כל טוב ובשעה טובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן