משמעות החיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/11/18 21:19 ד בכסלו התשעט

שאלה

שלום רב,

אני ילדה בכיתה יא, לומדת באולפנה וכו.

לפני שנה התחלצי לעסוק בשאלה של משמעות החיים, לשם מה אנחנו פה בכלל?

ולשם מה אני ספיציפית פה.

אני יודעת שזה שאלה די נפוצה , בעיקר בקרב ילדים בגילי.

וניסתי כבר במשך שנה למצוא בישביל מה אני קמה כל בוקר , למען מה.

השאלה הזאת הטרידה אותי המון והלכתי איתה לא מעט, ותכלס לא באמת מצאתי תשובה שלמה עליה.

ובנוסף אני מרגישה שלפני החיפו. העצמי הזה , הייתי הרבה יותר שלמה עם עצמי, ועם האמונה שלי.

רבל עכשיו, כשאני לא מצליחה למצוא את המשמעות , את התוכן. אני מרגישה שאני גם מאוד מרחקת מהקבה ועם זה מתרחקת מעצמי.

אני ממש אשמח שתענה לי על מה היא המשמעות לפי דעתך.

(הבנתי שיש כל מיני דעות וכיוונים בעיניין הזה)

ובנוסף לשאול אותך מה לעשות כשהחשק שלי להתפלל יורד מיום ליום

(שלא יובן לא נכון, אני עדיין ברוך ה מאמינה ומרגישה את ה בכל דבר שאני עושה, אבל אני מרגישה שהקשר שלי עם הקבה יורד ואיתו אולי טיפה גם האמונה)

ממש תודה רבה על הזמן שלך.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון לברר את דרכך.

דרכים רבות להתמודד עם שאלה זו.

האם אני רשאי להציע לך כיוון אחד ?

השאלה שלך מבוססת על ההנחה שיש משמעות נתונה לחיים, ושאנחנו צריכים לברר מהי אותה משמעות, שהיא כבר קיימת ולמענה נוצרנו.

אבל אפשר לשנות את פני התייחסות:

משמעות הקיום שלנו תלויה בנו. אנו אלה שיוצרים את המשמעות הזו, והיא לא נתונה מראש.

לפיכך, השאלה העיקרית צריכה להיות מה אנחנו יכולים לעשות כדי ליצוק משמעות לחיינו.

וכאן, התשובה מתפרשת על פני מישורים רבים:

אנו יכולים להאיר פנים לאנשים, להתקרב אליהם, להיפתח אליהם, ולהיטיב את ההתייחסות אליהם.

אנו יכולים ללמוד תורה, להתפתח מבחינה אמונית, ולהתקדם עוד ועוד בעבודת ד׳.

אנו יכולים להתנהג באופן מוסרי, להיות נקיים יותר וישרים יותר.

אנו יכולים להתפתח בלימודים, להתקדם מבחינה הידע וההבנה שלנו, ולהכין את עצמנו להמשך.

ועוד ועוד.

לכן, השאלה בעת הקימה בבקר אינה ״למה לקום״ אלא ״איך נעשה משהו היום שהיה בשבילו נכון לקום״.

נראה שזה ייצור דבר מה הרבה יותר משמעותי בחיים שלנו.

ואפשר שזה גם יעצים את הקשר עם הקב״ה, שכן אנו הולכים בדרכיו, וכשם שהוא יצר את המשמעות של העולם, גם אנחנו יוצרים בעצמנו את המשמעות של קיומנו.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושמחה