משחק סוציו-דרמטי עם תיק טלית בגן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/07/19 12:12 כח בסיון התשעט

שאלה

שלום וברכה,

במעון אותו אני מנהלת, אנו נותנות לילדים תיבות משחק לפי נושאים, כחלק ממשחק סוציו-דרמטי.

הרעיון הוא לאפשר לילדים להשתמש בחפצים אמיתיים (כמו כלי מטבח, מוצרי אלקטרוניקה וכו') לחיקוי, להתנסות ולהעשרה במה שהם מכירים מהעולם שלהם. בתיבת "אבא" הנחנו חפצים שונים - שעון, טלפון, כיפה וגם תיקי טלית ישנים שקנינו מגמ"ח יד שניה (אני מתכוונת לשקיות הקטיפה הרקומות בהן נושאים טלית או תפילין). אחד ההורים העיר שתיקים אלה טעונים גניזה, גם אם הם ריקים. אני סברתי שמשעה שהם ריקים, הם כבר לא במעמד של תשמישי קדושה. מה דעת ההלכה בנושא?

תשובה

שלום

החינוך להכרת חפצים אלו כחפצי קדש, והחינוך למגדר בריא שהבן עוסק בטלית וכיפה והבת בנרות שבת ובחלה, הנן מצוות.

לפיכך מותר וטוב לתת לילדים לגעת ולהתעסק עם חפצים אלו, לאחר שהראית להם מספר פעמים כיצד שומרים על קדושתם, שלא מניחים אותם על הרצפה, ומנשקים את החפצים מחיבת הקודש מדי פעם.

כל טוב