משחק הך פטיש בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/08/20 07:15 טו באב התשפ

שאלה

שלום

האם מותר לשחק במשחק הך פטיש בשבת?

קישור למשחק

https://zrizi.com/products/%D7%94%D7%9A-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A9?variant=35131198636196

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הדילמה ההלכתית בשאלה זו ברורה מאוד: מחד גיסא, מדובר לכאורה בפעולה מובהקת של דפיקה בפטיש, עם מסמרים, חיבור של חלקים ללוח וכדו׳, והדבר אסור לפחות מדרבנן. מאידך גיסא, אלו דברים שמלכתחילה נועדו להרכבה ופירוק, החיבור הוא חלש מאוד וכדו׳.

ואף על פי כן, נראה שהדבר אסור, בשל היותו בסופו של דבר בניין בכלים, אם כי זמני, ולא מדובר בהרכבה על צירים, או במשהו שיש לו מנגנון הרכבה ופירוק מובהקים, כי אם בפטיש משחק ומסמרים.

אם מדובר בילדים קטנים מאוד - אין לאסור, אבל לילדים שמבינים שהיום שבת - את המשחק הזה לייחד לימות החול.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן