משחקי מחשב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/20 21:03 יג בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

שלום,

אני ילד בן 14 וכל יום אני קורא ספר תורה, תהילים, הלכות, ועוד, ברוך השם.

אני רשמתי לכם כבר שאלה דומה מאוד אך אני חושב שהרב לא הבין אותי כל כך.

ראשית, רשמתי לרב על משחק יריות ללא דם, שאני לא הבנתי כל כך מה הבעיתיות בו, כי אני משחק בו כבר שנתיים ואני לא מרגיש השפעה שלילית, ולהיפך, במשך השנתיים האלה ברוך השם התחזקתי והוספתי ללימוד התורה שלי. (כמובן שהרב מבין יותר ממני, בגלל זה שאלתי את השאלה)

כבוד הרב, אני מבין שזה טוב לצאת עם חברים, אך אני לא אוהב את זה כל כך, ובמיוחד עכשיו צריך להיזהר יותר, בגלל התקופה שאנו עוברים.

אני משחק עם חברים שלי במשחק הזה, ואנו נהנים ביחד.

האם מותר לשחק במשחק הזה?

בנוסף, רשמתי לכם שישנו משחק אסטרטגייה לפלאפון, שבו אני משחק ומנהל כפר.

במשחק ישנם שיפורים שלוקחים זמן, וככל שאתה מתקדם כך השיפורים לוקחים יותר זמן.

לפעמים, קורה מצב שהשיפור נמשך בשבת, לדוגמה, שיפור של שאורכו שבועיים.

אני חס וחלילה לא נוגע במשחק בשבת, ואני משתדל אפילו לא לחשוב עליו, אך כמובן שלפעמים קורה שאני חושב על משחקים בשבת לצערי.

בנוסף, במשחק אתה יכול לתקוף אנשים, ובכך אתה מקבל חלק מהמשאבים שלהם. כך אני תוקף אנשים והם תוקפים אותי.

אני לא יודע אם זה נחשב לגניבה, כי כך המשחק מתנהל וזוהי דרבו, לפעמים אני תוקף ולפעמים תוקפים אותי.

אז השאלה שלי היא האם מותר לשחק במשחק הזה?

אלו דברים שרציתי להבהיר, ולהבין אם אני יכול לשחק במשחקים האלה.

אני מודה לך מאוד על כך שהשקעת וענית לי על שאלתי

בנוסף, אני אשמח אם תרשום את המייל שלך (רק אם רצונך לעשות כך) בכדי שאם יהיו לי שאלות אני אוכל לשלוח לך באופן אישי במייל.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל דבר פועל על נפש האדם, ואפילו שאתה כעת מגביר בע"ה לימוד ותפילה, אבל ברור שפעולות של הריגה וכד' פועלות על נפש האדם וזה מתיישב בדעתו, ועל כן ראוי לא להתעסק עם דברים המגבירים אכזריות ואפילו שזה במשחק. התורה אומרת שאפילו חיילים שיוצאים לקרב או כאשר צריכים להרוג עיר הנדחת והפעולה היא על פי דין תורה, בכו"א יש לחוש שמא יקנו בנפש האדם תכונות רעות, ועל כן הקב"ה צריך ליתן לך רחמים ורחמך. כ"ש שהדבר לא נעשה בגלל מצווה וצורך שיש כאן סכנה שאין אנו יודעים את תוצאותיה. מאידך גיסא כאשר עושים פעולות חיוביות זה מקנה בנפש האדם את ההרגל והרצון לעשות טוב וחסד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ