מקרה לילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/12/19 12:40 ג בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

קרה לי כמה פעמים שלפני שהלכתי לישון קראתי קריאת שמע שעל המיטה ועשיתי את צרכי לפני ונירדמתי על הצד אבל בכל זאת אני קם שאני שוכב על הגב ולאחר מתן שתן קורה מקרה לא טוב.

מה דיני בעניין זה?תוכל לתת מקורות לדין?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה נער צדיק.

אתה עושה כל מה שצריך לעשות. לכן אתה בכלל לא צריך להיות מודאג. שום דאגה.

יש בהלכה שלשה מושגים על כונה בחטא: מזיד; שוגג ואנוס.

אתה וודאי לא מזיד.

אתה לא שוגג - מפני שעשית כל מה שצריך כדי להגן על עצמך.

לכן אתה 'אנוס' - על אנוס נאמר: 'אונס רחמנא פטריה' = מי שאנוס לעשות מעשה, הקב"ה פוטר אותו מכל עונש.

מקור לדין: אונס רחמנא פטריה

https://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%A1_%D7%A8%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%90_%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%94