מקור לזה שיש הלכות שקשורות לראיה למרחוק

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/05/20 13:47 כג באייר התשפ

שאלה

שלום הרב, אני מכינה שיעור למדרשה על היחס של התנאים לראיה למרחוק.

רציתי לבקש אם הרב יוכל לשלוח לי דוגמה לכך, ודוקא הלכתית, שיש הלכה שנגזרת ממה שרוצים שיקרה בעתיד לטובה, ולאו דוקא ממה שקורה עכשיו לפנינו. מקוה שאני מובנת....

תודה רבה

נעמה

תשובה

שלום

המשנה ביבמות אומרת שאם אדם נפטר והיה נשוי לשתי נשים בלי ילדים, אזי אחיו צריך ליבם או לחלוץ לאחת מהן, והשניה אסורה עליו.

אם הוא בוחר לחלוץ, אזי אם אחת מהן היתה גרושה, עליו לחלוץ דוקא לה, על מנת שהשניה לא תהיה בגדר חלוצה וימנע ממנה להנשא לכהן.

על כך אמר רבי- לא ישפוך אדם מי בורו, ואחרים צריכים להם.

הרי זו הלכה הנגזרת מראיית העתיד לטובה. ויש רבים כמותה.

כל טוב