מקורות תורניים לחשיבות הרוחנית של דברים גשמיים כמו אכילה ושינה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/12/19 22:43 ב בטבת התשפ

שאלה

שאלתי שאלה בשבוע שעבר על החשיבות הרוחנית של דברים גשמיים כמו אכילה ושינה, האם יש איזשהם מקורות או ספרים כדי ללמוד את הנושא יותר לעומק?

תודה רבה על הכל :)

חנוכה שמח!

תשובה

שלום לך.

יש ספרים שנכתבו על הנושא, אבל הם לא תמיד נגישים בגלל שהם לא מצויים בכל ספרייה.

עם זאת, יש ספרים שבתוכם אפשר למצוא התייחסות, גם אם לא כל הספר נוגע בדבר.

למשל, בתוך מסילת ישרים יש הסתכלות כוללת על דרכי האדם, ובתוך כך היחס לחיים החומריים בכלל, ולא רק לאכילה ושינה.

בנוסף, דרך פרשיית הנזיר בתורה אפשר לפתוח מפרשים ולראות את היחס להנאות שהקב"ה נתן לנו.

כמו כן, בשולחן ערוך יש לא מעט הלכות שנוגעות בהלכות סעודה שאף שמדובר בהדרכה איך לנהוג, אפשר למצוא חוט שוזר בין הדברים שמעיד על היחס.

על היחס לשינה גם כן אפשר למצוא בשולחן ערוך, אך גם ניתן למצוא בעניין המנוחה בשבת.

כמו כן, באתר www.sefaria.org.il אפשר למצוא דפי מקורות מגוונים על נושאים אלו (אך יש לשים לב למחברים).

מקווה שזו הדרכה ראשונית שתעזור,

נתנאל