מקווה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/02/20 08:38 יט בשבט התשפ

שאלה

שלום הרב

האם אפשר לילד בגיל 15 ללכת למקווה?

זה פעם ראשונה שלי שם תוכל לומר לי מה צריך להביא ואיך צריך לנהוג וכו?תודה רבה

תשובה

שלום

בוודאי שיכול, אם כי אני מאוד מאוד ממליץ לא ללכת לבד, מכיון שנכון שרוב האנשים בכלל, ובטח אלו שבאים לטבול, הם אנשים כשרים וטובים, אבל לצערנו יש גם מיעוט קטן של אנשים, שבגלל כל מיני בעיות שיש להם, יכולים חלילה לפגוע, ובמיוחד בנערים ובילדים.

בדרך כלל, ברוב המקומות שאני מכיר, לא צריך להביא כלום, כי יש גם מגבות.

בדרך כלל יש תשלום מסוים (על כל התפעול).

חשוב להתקלח לפני (אפשר גם בבית), כדי לשמור על הניקיון עבור כולם.

הטבילה עצמה צריכה להיות ללא שום דבר על הגוף שיחצוץ מפני המים. יש להכניס את הראש באופן שכל הגוף יהיה במים בבת אחת.

כל טוב ושבת שלום