מקווה לרווקות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/01/20 08:38 יח בטבת התשפ

שאלה

שלום לרב,

אני טסה לאומן בע"ה עוד שבוע.

נבקר בקבר של הבעש"ט שיש בו את המעיין הידוע עם הסגולות. שמעתי מחברות שהן טבלו שם (כמובן בלי ברכה ובלי הקפדה על ההלכות- חציצה ובלנית וכו') וזה היה להן חוויה רוחנית מיוחדת. רציתי לשאול, האם יש איסור לרווקות לטבול בצורה כזו?

רק להדגיש שאני שומעת על כאלה שטובלות כשהן רווקות כדי להיות "מותרות", (ברור שהלכתית זה לא מתיר אותן לפני החתונה) וכמובן שזו לא המטרה.

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

הדבר אסור.

כדברייך, חסידות באה רק אחרי הלכה. ישר כחך.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן