מצפון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/07/19 22:26 ד בתמוז התשעט

שאלה

לפני זמן מה יצא לי זרע בעקבות ראייה של משהו לא צנוע שלא היה באחריותי(אנשים פשוט דחפו את זה לסרטון)ולא רציתי שיצא למ זרע

זה היה ממש ממזמן ואני כבר מאחורי זה אבל כן באים הרהורים שגם מהם אני מתעלם

אבל יש לי מצפון על זה שאני חטאתי ואני רוצה לעשות תשובה מלאה שכאילו שלא עשיתי תעברה.זה אפשרי?

כמובן שאני מתחרט מתפלל לה' שיסלח לי ומקבל על עצמי שלא להסתכל עוד ואני באמת משתדל כמה שיותר.אשמח לתשובה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ההתמודדות עם זרע לבטלה היא ארוכה וקשה.

כל התקופה מעכשיו עד גיל עשרים (לפחות) היא תקופה שהיצר חזק מאוד.

לכן כל יום(!) שעובר עליך בשמירת הברית הוא יום של נצחון והצלחה גדולה.

וודאי אם אתה מצליח לשמור את עצמך לתקופות יותר ארוכות!!!

תמשיך לפעול בחכמה (=להתרחק מכל מה שעלול להקשות עליך לשמור את הברית)

ובגבורה (=שלא ללכת אחרי היצרים החזקים) כדי לעבור את כל התקופה הזאת בניצחון גדול.

החרטה הכנה שלך, התפילות שלך וההשתדלות שלך והרצון להיות נקי מכל עוון - את כל אלו רואה הקב"ה ומתוך כך מתמלא כלפיך סליחה ומחילה.