מצעד גאווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/18 23:19 כט בסיון התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה.

זכור לי ששמעתי איפה שהוא שעל פי התורה, ישראל "תקיא" אנשים (כנראה הכוונה תגלה אנשים) על שני חטאים חמורים , הראשון גילוי עריות והשני פרח מזכרוני.

מה העונש הצפוי על העיסוק המתגבר במצעדי גאווה למיניהם? (נקבע שיא של רבע מיליון צועדים במצעד) הרי משכב זכר נחשב לחלק מגילוי עריות.

האם אנחנו צריכים לדאוג מעלייה זו?

כל טוב!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

בודאי שצריך לדאוג, אבל דאגה איננה מועלת, אלא צריך לפעול לקדושה וטהרה, כל אחד במה שיכול, מי שיכול לתת שיעורים יבורך, מי שיכול לדבר עם אנשים פרטיים - יבורך. כל פעולה שתגרום לקדושת המחנה היא מבורכת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ